News CZ

4. 10. 2024 School Activity Day v Ústí

Na začátkem října uspořádali projektoví partneři další School Activity Day (SAD), tentokrát opět v Ústí. Žáci ZŠ Stříbrnická pozvali do severočeské metropole stejně staré žáky z drážďanského gymnázia LEO.

Všichni účastníci si dali sraz za chladného rána na ústecké dominantě – Větruši, kde měli čeští hostitelé ideální podmínky, aby svým hostům představili a doslova ukázali celé město jako na dlani.

Po krátkém úvodu se všichni přesunuli do centra, konkrétně k šikmému kostelu Nanebevzetí Panny Marie, aby se rozdělili do skupin a mohli plnit úkoly při bojovce, která je provedla zajímavými místy Ústí. Při plnění úkolů se hodně naučili nejen němečtí, ale i čeští studenti, kteří měli menší mezery ve znalostech.

Jelikož počasí nebylo úplně ideální a foukal chladný vítr a občas spadlo i pár kapek, přišel společný oběd ve vyhřáté restauraci vhod.

Po něm už přišel čas na sportovní část dne, při ní si mohli účastníci nejen rozpohybovat těla, ale také prohlédnout nádherné prostory nové sportovní haly v Ústí nad Labem. Pod vedením šéftrenéra mládeže z Litoměřic si pak studenti vyzkoušeli různé pohybové a teambuildingové hry.

Během celého dne nás take doprovázela kamera německé regionální televize, takže se můžete těšit i na nějakou profesionální reportáž z naší vydařené společné akce.

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert